Административният съд в Пловдив потвърди акт от 10 000 лева на

...
Административният съд в Пловдив потвърди акт от 10 000 лева на
Коментари Харесай

Глобиха с 10 бона ЕВН – отказали да присъединят фотоволтаична централа към мрежата си

Административният съд в Пловдив удостовери акт от 10 000 лв. на " Електроразпределение " ЮГ, натрапен от Комисията за енергийно и водно контролиране. Въпреки че от ЕРП-то са обжалвали глобата магистратите са удостоверили санкцията. Причината е от " Електроразпределение " ЮГ не са дали отговор в период на сливенска компания, за да  дефинира изискванията за присъединение електроразпределителната мрежа на фотоволтаична електрическа централа.
Прочетете още
От компанията " МХ Топ " ЕООД са подали заявката към сдружението  17.08.2021 г, само че отговорът е пристигнал чак на трети ноември, вместо в едномесечния период, както е по закон.  Те са желали да сложат апаратура до 30 kW, които се планува да бъдат построени върху покривни и фасадни структури на присъединени към електроразпределителната мрежа.

Три месеца по-късно от " Електроразпределение " ЮГ са изпратили мнение за преустановяване на процедурата по присъединение с претекст, че в парцела няма постройка на главно застрояване, а сграда за допълващо застрояване.

Съдът счита, че са неоснователни недоволствата за позволено нарушаване на материалния закон, че процесният парцел съставлява постройка на главно застрояване. Това било без значение за актуалното произвеждане и е отвън предмета на доказване. Глобата от КЕВР била за това, че от ЕРП-то не са спазили периода за отговор от 1 месец, като тя е била вярно наложена.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР